A29

Op 22 juli 1969 werd tegelijk met de opening van de Heinenoordtunnel de snelweg A29  tussen het Vaanplein en de tunnel geopend. Daarmee verdween het doorgaande verkeer van de Barendrechtseweg.
De A29 is één van de twee routes tussen de Randstad en Zeeland. De weg werd mogelijk door het Deltaplan. Dit plan zorgde niet alleen voor hogere dijken, maar ook voor betere wegen in dit deel van Nederland.
De A29, de Haringvlietbrug, de Grevelingendam en de Oosterscheldedam hebben voor een betere verbinding gezorgd tussen Zeeland en Rotterdam. In 1970 werd ook de Volkerakdam voltooid. Daarmee werden vanuit Rotterdam ook West-Brabant en Antwerpen beter bereikbaar.
In de jaren negentig van de vorige eeuw is tijdens de bouw van de wijk Nieuweland een geluidswal aangelegd langs de oostkant van de A29. Ten westen van deze snelweg is Carnisselande gebouwd. Wie van Barendrecht Centrum naar Carnisselande wil, moet de A29 kruisen. Voor bussen, fietsers en voetgangers is een extra tunnel onder de snelweg aangelegd.

bron

‘De nieuwe Oude Maastunnel open!’, Land en water, nummer 3, 1969;
‘De Rijkstunnel onder de Oude Maas bij Barendrecht en Heinenoord’, in Land en Water, nummer 2, 1967